ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΘΑΛΠΩΡΗ» ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΗΣ COVID-19

Η Μονάδα μας αντιλαμβανόμενη την επικινδυνότητα της νόσου αλλά και προασπίζοντας τα δικαιώματα των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων προέβη σε αρχικό περιορισμό και κατόπιν κατάργηση του επισκεπτηρίου στους επισκέπτες. Ως επισκέπτες θεωρούνται η οικογένεια και οι φίλοι του ασθενή. Τούτο συνέστησε και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας https://eody.gov.gr/odigies-gia-idrymata-chronios-paschonton-kai-monades-filoxenias-ilikiomenon/. Παράλληλα οι επισκέψεις έλαβαν τη μορφή βιντεοκλήσεων, απόδοσης χειρόγραφων επιστολών ή και εξ αποστάσεως συναντήσεων, με τον συγγενή εκτός της Μονάδας και τον ασθενή εντός (χρήση μπαλκονιού, αυλής). Παράλληλα, επιδόθηκαν όλα τα αγαθά που προσκόμισαν οι επισκέπτες στους οικείους τους.

Το προσωπικό της Μονάδας φρόντισε οι ηλικιωμένοι περιθαλπόμενοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις απαραίτητες για αυτούς υπηρεσίες (φαγητό, ιματισμός, ατομική υγιεινή, φαρμακοληψία, ιατρική παρακολούθηση) στο ακέραιο ενώ προσπάθησε το μέγιστο δυνατό να μη νιώθουν κοινωνικά απομονωμένοι αλλά να βρουν μία νέα καθημερινότητα. Παράλληλα, προμηθεύτηκε το κατάλληλο υλικό ( επάρκεια μασκών, γαντιών μίας χρήσης, αντισηπτικών υγρών) ώστε το προσωπικό αλλά και οι ασθενείς να είναι ασφαλείς.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγνωρίζουν ότι όλοι άνθρωποι που ζουν σε Μονάδες έχουν το δικαίωμα στην συναναστροφή και στην κοινωνικότητα. Στη «Θαλπωρή» φροντίζουμε να γίνεται αυτό τηρώντας την κατάλληλη απόσταση και σεβόμενοι την ανάγκη του συγγενή να δει τον δικό του άνθρωπο. Ωστόσο, τα δικαιώματα του ενός ατόμου δεν πρέπει να υπερισχύουν ενός άλλου. Τα δικαιώματα του ενός ατόμου θα πρέπει να ασκούνται λαμβάνοντας υπόψη την ευρωστία και την ευημερία και των άλλων. Για αυτό το λόγο λοιπόν θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στις νέες συνθήκες.

Οι εξατομικευμένες μας υπηρεσίες - Βοήθεια κατ'οίκον, Ημερήσια Φροντίδα και Ολιγοήμερη παραμονή - αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Για διευκρινήσεις και πληροφορίες είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Βασ. Κωνσταντίνου 44

Μαρούσι, 151 22

info@thalpori.gr

  • Facebook

© 2020 by Thalpori. All rights reserved. Proudly created with Wix.com

Τηλ: 210 8022301